julklappar

Julklappar Företag

Varför ge julklappar som företag?

Att som företag ge sina anställda julklappar i december månad har blivit populärt och varför inte ta chansen att visa sina anställda den tacksamheten för deras arbete under året. Det man som företag behöver tänka på vid köp av julklappar inom företaget är vad man ger och i vilken form. Enligt skatteverket räknas produkter, presentkort (som inte kan bytas mot pengar) och julbord om de kan ses som intern representation t.ex. personalfest som avdragsgilla julklappar. Om ett företag ger sina anställda julklappar för max 450 kronor (moms inräknat) eller 360 kronor (exklusive moms) så är julklappen avdragsgill och skattefri för deras anställda. Om julklappen blir dyrare än 450 kronor så blir hela beloppet skattepliktigt för den som får julklappen, och företaget själv får inte dra av momsen. Marknadsvärdet får inte överstiga 450 kronor inklusive moms. Fraktkostnad behöver inte räknas in i priset.

Vad räknas som avdragsgillt när det gäller julklappar?

Företag kan ge nästan vad de vill i julklapp till deras anställda förutom rena pengar. Ett företag får alltså inte ge pengar som julklapp enligt skatteverket och där räknas även postväxlar samt checkar in. Om ett företag ämnar ge sina kunder julklappar är dessa inte avdragsgilla. Däremot kan företag ge reklamgåvor till många kunder från sitt eget sortiment som då också blir avdragsgillt upp till högst 350 kronor inklusive moms. Det finns många företag som erbjuder produkter och reklamartiklar till företag där de kan köpa julklappar till sina anställda. Ett av dessa företag är julklappar i Malmö som har ett stort urval av produkter som de säljer för 360 kronor exklusive moms (eller 450 kronor inklusive moms). De har tagit fram produkterna och priset av anledningen att företag skall kunna välja julklapp från ett stort urval med kvalitetsprodukter. Att kunna erbjuda ett varierat utbud med just samma pris som ett företag får dra av på skatten gör det lätt för företaget eller dess anställda att välja rätt julklapp. I deras sortiment hittar man kända varumärken som Eva Solo, F. A. Porsche, Newport, Global och Stelton.

Julklappar och miljömedvetenhet.

Förutom dessa varumärken erbjuder företaget även accessoarer och kläder från Barbour och Berkley samt ett antal reklamartiklar. Att alla produkter skall vara originaldesign är också viktigt ur trovärdighets synpunkt gentemot kunderna, alltså undviker de kopior i sortimentet. En annan viktig fråga är arbetet med miljömedvetenhet och företagets leverantörer väljs ut efter kvalitet och ur miljösynpunkt, eftersom det genomsyrar verksamheten i sig. Som företag kan man antingen åka till företagets butik för att välja ut de produkter man ämnar inhandla eller så beställer man över nätet. Handlar man på nätet så sköts allt elektroniskt och beställaren erbjuds snabba leveranser. Alternativt hämtar företagen ut sina beställda produkter direkt i butiken. Företags julklappar är ett bra sätt att motivera anställda inför det kommande årets utmaningar och för företag att visa på vilket sätt de uppskattar sin personal.